SUCCESVERHALEN

tip

Beoordelingen

4.8

LINKBUILDING

Linkbuilding is een erg belangrijk onderdeel in het goed vindbaar maken van een website in de zoekmachines. Linkbuilding staat voor het opbouwen van een linkprofiel door bewust aan de slag te gaan met het vergaren van links. Maar hoe draagt dit dan bij aan de vindbaarheid van een website? Nou dat is eigenlijk vrij simpel: Hoe meer links er naar je website leiden, hoe eerder de zoekmachines je website zullen vinden. Zoekmachines denken bovendien dat een website met veel backlinks erg belangrijk en autoritair is op het gebied van een bepaald onderwerp. Heel plat gezegd is een link naar een pagina een stem voor de betreffende pagina. Wanneer je een link naar een website plaatst geef je aan dat je er achter staat met wat er op de pagina gezegd of aangeboden wordt. Je hecht waarde aan je sitebezoekers en wilt ze natuurlijk niet het bos in sturen naar een pagina zonder enkele vorm van toegevoegde waarde.

 

Kwantiteit vs kwaliteit

Vaak geldt de regel ‘de partij met de meeste stemmen wint’, dat zou betekenen dat de pagina met de meeste inkomende links goed scoort in de zoekmachines. Echter wordt er door de zoekmachines naast het aantal links ook gekeken naar de kwaliteit van deze links. Een link van een grote (nieuws)site met een hoge autoriteit waardevoller dan een link van een huis, tuin en keuken blogje. Bij linkbuilding draait het dus om zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de links, beide factoren worden namelijk gebruikt om de autoriteit van een pagina te bepalen. Bij een zoekopdracht komt de meest relevante pagina met de hoogste autoriteit bovenaan te staan.

 

Creëren en netwerken

Linkbuilding is een combinatie van goede content creatie en netwerken. Zoals gezegd zal niemand zomaar naar een pagina linken. De pagina naar waar verwezen wordt moet toegevoegde waarde hebben voor de bezoekers. De content op de pagina moet goed zijn zodat men te spreken is over de inhoud en het daardoor de moeite waard vindt om er naar te linken. Dit kan heel spontaan gebeuren maar het kan ook wat moeizamer gaan, vooral in het begin, dan is het zaak om je content een extra zetje te geven door relevante pagina’s te benaderen voor een link.

Certificeringen & Partners