SUCCESVERHALEN

tip

Beoordelingen

4.8

KEYWORD STUFFING

Keyword stuffingis niets meer en niets minder dan het vol proppen van een webpagina met zoekwoorden.  Dit vindt plaats in zowel de content van de pagina als in de meta informatie. Keyword stuffing wordt als een onethische zoekmachine optimalisatie techniek gezien. Ook wel bekend als een black hat techniek.  Het toepassen van deze techniek leidt er dan ook toe dat websites van de grote zoekmachines tijdelijk of zelfs permanent geband worden.  Het herhalen van zoekwoorden in de meta tags heeft er voor gezorgd dat zoekmachines deze tags niet  meer gebruiken.

In het verleden was keyword stuffing een veelgebruikte techniek om hoge rankings in de zoekmachines te scoren. Tegenwoordig is deze techniek dus compleet achterhaald en heeft het totaal geen invloed meer op de rankings.  Sterker nog, Google negeert pagina’s die deze techniek hanteren.  Keyword stuffing gebeurde bijvoorbeeld door de tekst onzichtbaar te maken voor de bezoeker. Door bijvoorbeeld de tekstkleur gelijk te maken aan de achtergrond of de tekst achter afbeeldingen te plaatsen doormiddel van CSS werd dit gedaan.

 

Keyword stuffing tegen gaan

Om keyword stuffing tegen te gaan adviseren zoekmachines om een zoekwoordenonderzoek te doen en de resultaten hiervan toepassen met respect voor SEO. Dit wil zeggen dat het gebruik van zoekwoorden redelijk en noodzakelijk is. Zorg ervoor de zoekwoorden op logische plekken worden geplaatst zodat het natuurlijk over komt.

Certificeringen & Partners