SUCCESVERHALEN

tip

Beoordelingen

4.8

PAGINA AUTORITEIT

Pagina autoriteit geeft de autoriteit van een pagina weer in een cijfer tussen de 1 en 100. Het gaat om de autoriteit van een bepaalde pagina binnen een website. Pagina autoriteit is te vergelijken met domein autoriteit, maar in plaats van een heel domein of een subdomein wordt er dus alleen een score gegeven aan één pagina. Dit cijfer geeft een belangrijke indicatie van hoe hoog een pagina in de zoekresultaten van de zoekmachines zou kunnen scoren.  Het kan voorkomen dat een subpagina een hogere score krijgt dan een homepagina. Dit kan bijvoorbeeld doordat er veel gelinkt wordt naar een interessant artikel. In de praktijk krijgt de homepagina meestal altijd de meeste links binnen, en dus de hoogste autoriteit hebben.

De score die gegeven wordt is gebaseerd op een 100 punten logaritmische schaal. Dit betekent dat het voor een pagina makkelijker te stijgen is van 10 naar 20 dan van 40 naar 50.

Pagina autoriteit verhogen

Omdat de autoriteit van een pagina uit een groot aantal factoren opgebouwd is, is het niet makkelijk om deze te laten stijgen. De pagina zal in eerste instantie geoptimaliseerd moeten zijn voor de zoekmachines. Er moet dus goede content op de pagina staan en de meta informatie moet correct ingevuld zijn. Daarnaast kun je de autoriteit een boost geven door te zorgen dat er vanuit andere websites gelinkt wordt naar de pagina, dit proces wordt linkbuilding genoemd. Daarnaast kun je ook met interne links naar de pagina verwijzen.

Certificeringen & Partners