Wat is een autoriteit website en hoe word ik er een?

Wat is een autoriteit website?Een autoriteit website is een site die vertrouwd is. hij wordt vertrouwd door zijn gebruikers, door experts uit de industrie, door andere websites en door zoekmachines. en ja, het is een vrij vage term.

Welke websites hebben autoriteit?

Al die websites waarvan je het verwacht… Grote nieuws uitgevers, zoals Nu.nl, Nos, De Telegraaf en De Stentor, maar ook industrie blogs en populaire goed beschouwde websites. Als je een niche website bent, maar wel goed beschouwd wordt, dan kun je nog net zo goed een autoriteit website zijn als de grote uitgevers boven.

Wie beslist er welke websites autoriteit hebben?

Ik zou graag met een minder voor de hand liggend antwoord komen dan “wie denk je?”, maar zoals verwacht bepalen Google en andere zoekmachines welke websites autoriteit hebben.

Waarom dit boeiend is voor u?

Een link van een autoriteit website is heel waardevol. Google beschouwt een link van een andere website naar je website als een stem van vertrouwen. Google zal je op basis van deze stem dan ook hoger ranken. Hoe meer goede kwaliteit u heeft hoe beter! Een link van een hoge autoriteit website heeft meer waarde dan meerdere links van lage autoriteit websites.

Hoe komt u aan deze links?

Je moet content creëren die op zijn minst gelijk is aan de kwaliteit die gecreëerd wordt door de autoriteit website.  De sleutel is niet om links op te bouwen, maar een publiek. Waarna de links vanzelf zullen volgen. Nu.nl gaat hoogstwaarschijnlijk niet linken naar je Frans Bauer fan-site met hierop één paragraaf lange repetitieve berichten, die zelden geüpdatet wordt. Echter als je een Frans Bauer fan-site zou creëren met hierop relevante, entertainende en waardevolle content en op zeer regelmatige wijze zou publiceren….. wie weet?

Hoe kunt u de autoriteit van jouw eigen website verbeteren?

Het is onmogelijk om exact na te gaan welke elementen Google prioriteit geeft boven anderen wanneer het aankomt op de zoekresultaat ranking. Het enige wat we zeker weten is dat de kwaliteit van de content op een website altijd prioriteit nummer één zal zijn. Je content moet bezoekers betrekken; zorgen dat ze geboeid blijven door de pagina en ze dan door middel van logische relevante navigatie doorverwijzen naar andere gedeeltes van je website. Je content moet gedetailleerd zijn, maar niet te langdradig. Makkelijk te lezen, goed geformuleerd, voorzien van afbeelding van goede kwaliteit en vooral plezierig om te lezen. Het is geen wetenschap, maar een goede vuistregel is om niks te publiceren wat je zelf niet met plezier zou lezen.

Kan ik de autoriteit van mijn eigen website of die van een ander zelf ook checken?

Er zijn meerdere tools beschikbaar. Moz heeft een Open Site Explorer die je website een score uit 100 geeft op basis van hun eigen metrics.

Ook zo enthousiast over dit artikel?
Deel deze blogpost op social media!