Hoe maak je een perfecte SEO landingpagina?

Tegenwoordig houdt Google rekening met meer dan 200 verschillende factoren om uw website te beoordelen tijdens de indexering van haar database. Hoe is het voor u als online ondernemer tegenwoordig dan nog mogelijk om te bepalen welke punten de meeste aandacht verdienen? Of misschien nog beter, welke stappen zou u moeten ondernemen om anno 2015 over een perfecte SEO landingspagina te beschikken? Wij proberen in dit artikel alvast een antwoord te geven op deze belangrijke vraag.

1.) Maak gebruik van SEO-vriendelijke URL’s

Het heeft geen enkel nut wanneer de URL van uw website voor 75 procent bestaat uit cijfers. De zoekmachines, met Google op kop moeten exact weten waar een artikel over gaat. Gebruikmaken van cijfers draagt wat dat betreft in het geheel niet bij in het inzicht dat men krijgt in uw website en dat heeft zo zijn impact op de indexering.

2.) Een perfect geoptimaliseerde titel

Er wordt wel eens aangegeven dat de titel tag tegenwoordig veel minder belangrijk is geworden dan vroeger. Laat ons dit gerucht maar meteen de kop indrukken door te stellen dat niets minder waar is. Bij het opmaken van de titel van uw pagina dient u dan ook rekening te houden met de volgende factoren:

– Beperk de titel tag tot maximaal 55 karakters

– Plaats het belangrijkste zoekwoord voor uw website zo vaak mogelijk in de titel

– Plaats de titels van uw pagina’s altijd tussen H1 tags

3.) Maak gebruik van visuele media

Tekst is interessant, want tekst vormt tot vandaag de dag een perfecte graadmeter voor de kwaliteit van een website, maar tekst is niet alles, in tegendeel. Door gebruik te maken van afbeeldingen en video’s kunt u een niet onbelangrijk aspect van uw website visualiseren en ook dat komt uw indexering alleen maar ten goede.

4.) Link naar kwalitatieve websites

Backlinks vanaf kwalitatieve websites zijn belangrijk, maar ook uitgaande links naar websites die over een groot aanzien beschikken kan bijdragen tot de manier waarop Google uw website ziet.

5.) Plaats uw kernwoord in de eerste 100 woorden van uw pagina

Het is algemeen bekend dat het van cruciaal belang is om het belangrijkste zoekwoord voor uw website altijd zo snel mogelijk in een pagina met content te vermelden. In ieder geval dient u deze altijd op te nemen binnen de eerste 100 à 150 woorden content op uw pagina’s.

6.) Optimaliseer afbeeldingen en ALT-tags

Het gebruik van afbeeldingen op uw website en de zogenaamde ALT-tags is reeds meermaals aangehaald. Het correct gebruik van de ALT tags kan zomaar even een toename in het verkeer naar uw website realiseren van 24 procent, dat is bijna één vierde verkeer meer!

7.) Optimaliseer de laadsnelheid van uw website

Niet alleen de manier waarop Google uw website ziet, maar ook de snelheid waarmee dat gebeurt, is van essentieel belang. Het optimaliseren van de laadsnelheid van uw website levert altijd een belangrijke bijdrage in de indexering!

8.) Optimaliseer uw pagina’s voor social media

Pagina’s en andere content die vanaf uw website of webwinkel gedeeld wordt op social media draagt structureel bij aan de ranking van uw online business. Uw pagina’s voorzien van social sharing mogelijkheden is tegenwoordig dan ook van cruciaal belang.

9.) Kwantiteit telt ook

Kwaliteit gaat boven kwantiteit? Dat klopt, maar toch speelt ook het aantal woorden op een pagina een belangrijke rol bij de indexering. De pagina’s die wereldwijd het best ranken in de zoekmachine Google beschikken veelal over meer dan 2000 woorden. U weet wat u te doen staat!

10.) Het belang van een responsive website

Mensen zijn vandaag de dag mobieler dan ooit. Daarnaast browsen ze het web op veel meer manieren dan we ooit voor mogelijk hadden durven te houden. Even snel iets opzoeken op het internet met de smartphone of tablet? Het behoort tot de dagelijkse bezigheden van miljoenen mensen wereldwijd. Omwille van deze reden is het tegenwoordig van cruciaal belang om gebruik te maken van een responsive design zodat uw website door alle gebruikers optimaal kan worden gelezen. Daarnaast beschikken mobiel vriendelijke websites over een aanzienlijk betere indexering in de zoekmachines waardoor u al snel kunt rekenen op een nog groter aantal bezoekers.

Conclusie

De grootste fout die veel online bedrijven maken gaat schuil in de structuur van hun URL’s. Het belang van een optimale URL structuur wordt nog steeds vaak over het hoofd gezien en dat is jammer, in het bijzonder omdat het eigenlijk zeer voor de hand liggend is. In ieder geval, door rekening te houden met bovenstaande factoren kunt u er probleemloos voor zorgen dat Google uw website beter dan ooit tevoren zal weten te indexeren!

Zelf een perfecte SEO landingspagina inrichten? Als SEO specialist helpen wij u graag, informeer gerust eens naar de mogelijkheden!

 

Ook zo enthousiast over dit artikel?
Deel deze blogpost op social media!