4.8

Er komt een nieuw Google Algoritme aan!

Dinsdag heeft de zoekmachine in een officiële blog post bekend gemaakt dat er content uit de indexen zal verdwijnen wanneer de nieuwe regels op 1 november in werking gaan. Als onderdeel van de inspanningen die ze leveren om mobiel zoeken zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, is het Google’s prioriteit gebruikers op basis van hun zoekopdrachten de meest relevante informatie mogelijk te geven.

Ze zeggen dat het niet uit zou moeten maken of de content op een web pagina of in een app wordt weergegeven. Nu de manier waarop mobiele apps gevonden kunnen worden door mobiele gebruikers verbeterd is, richt de zoekmachine zich nu op de manier waarop content wordt gepresenteerd of verbergt door apps. Ze vinden dat gebruikers die op een zoekresultaat klikken in staat moeten zijn om content gerelateerd aan hun zoekopdracht te kunnen zien, zelfs als deze content in een app bewaard wordt. Pagina’s die een app installatie interstitial hebben die content verbergt en bij de gebruiker suggereert om een app te installeren, zullen nu als tegenstrijdig gezien worden volgens de nieuwe Google regels.

De zoemachine heeft zijn mobiel vriendelijkheidstest al geüpdatet om zo de pagina’s die interstitials gebruiken om content te verbergen en te suggereren om een app te downloaden te straffen. Vanaf 1 November zullen pagina’s die toch doorgaan met het gebruiken van app interstitials en het verbergen van content gestraft worden.

Als uitleg voor het aanpakken van pagina’s die content verbergen, zei Google, “Soms zal een gebruiker die een smartphone of tablet gebruikt op een zoekresultaat klikken en een app installatie interstitial zien die veel content verbergt, en suggereert om een app te installeren. Onze analyses laten zien dat dit geen prettige zoek ervaring is voor gebruikers en dat dit erg frustrerend kan zijn, doordat zij verwachten de content op de webpagina te zien te krijgen.”

Dus wat kunt u doen om te voorkomen dat uw webpagina geband wordt van de mobiele zoekresultaten als de nieuwe regels in gaan? Gebruik nu de Mobile Friendly test en Mobile Usability report  in Search Console om te ontdekken of er pagina’s binnen uw website niet voldoen aan de Interstitial richtlijnen. Google wil niet de oorlog verklaren aan Interstitials of aan content in apps. Ze willen alleen dat gebruikers de content die ze zoeken meteen kunnen bekijken, en raden daarom aan om bijvoorbeeld een banner te gebruiken in plaats van een scherm vullende interstitial.