SUCCESVERHALEN

tip

Beoordelingen

4.8

GOOGLE WEBMASTER TOOLS

Google Webmaster tools is een gratis tool van Google waarmee je als website beheerder toegang krijgt tot allerlei nuttige achtergrond informatie over de posities van een website in Google.  Om gebruik te kunnen maken van Google Webmaster Tools moet je een stukje code op je website plaatsen ter verificatie van het domein.  Daarnaast kunt je Google Webmaster Tools koppelen aan Google Analytics om zo de statistieken van beide tools met elkaar te combineren.

Met Google Webmaster Tools krijg je o.a inzicht in de volgende informatie:

  • Crawlrate; wanneer heeft Google uw site voor het laatst bezocht?
  • De backlinks naar je site
  • Wat zijn uw populaire pages in Google
  • Bevat uw site errors
  • Heeft u een correcte sitemap
  • Is uw site voldoende snel

Google Webmaster Tools tips

Google Webmaster Tools is zoals gezegd een tool die je handige inzichten geeft over je website. Hieronder enkele tips voor het gebruik van Google Webmaster Tools. We zullen regelmatig nieuwe tips toevoegen dus hou onze kennisbank in de gaten!

Sitemap aanmelden

Voor de indexatie van je website is het belangijkr om een sitemap.xml te hebben. In webmastertools kun je deze sitemap toevoegen. Dit doe je onder Siteconfiguratie -> Sitemaps -> Sitemaps toevoegen.  Wanneer je dit gedaan hebt krijg je inzicht in hoeveel van de URL’s uit je sitemap door google geindexeerd zijn, en of er fouten in je sitemap staan.

Controle en reparatie foutmeldingen

Het is aan te raden om regelmatig bij Google Webmaster Tools in te loggen om zo eventuele fouten  op te sporen en deze vervolgens te verhelpen. Deze foutmeldingen kun je vinden onder diagonse -> Crawlfouten.

Certificeringen & Partners