SUCCESVERHALEN

tip

Beoordelingen

4.8

ADWORDS EDITOR

Adwords Editor is een tool van Google waarmee je offline Adwords campagnes kan beheren en wijzigen. Adwords Editor kan vooral bij het beheren van meerdere accounts of veel campagnes enorm veel tijd besparen. Je kunt namelijk in één keer wijzigingen aanbrengen in verschillende items. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van meerdere zoekwoorden , advertenties of biedingen. Een ander voordeel is dat je met de Adwords Editor met meerdere personen aan één campagne kunt werken. Daarnaast is de editor op elk besturingssysteem beschikbaar .

Waar moet je op letten bij het gebruik van de Adwords Editor?

Omdat je offline werkt moet je van te voren altijd de gewenste account downloaden voordat je wijzigingen kunt aanbrengen. Wil je dat je wijzigingen live gaan, vergeet dan niet je via de knop ‘wijzigingen doorvoeren’ de campagne up te uploaden. Ga je werken in een account dat je al in de editor had ingeladen? Gebruik dan voor dat je begint de functie ‘recente wijzigingen ophalen’, zo voorkom je dat je wijzigingen die in de tussentijd, buiten de editor om, zijn gemaakt kwijt te raken.

Adwords Editor tips

Adwords Editor is vooral een tool om tijd mee te besparen. Vandaar hieronder enkele handige tips voor het gebruik van de editor. We zullen regelmatig nieuwe tips toevoegen dus hou onze kennisbank in de gaten!

 

Tip 1: gebruik spreadsheets

Wanneer je met grote campagnes werkt, heb je vaak te maken met meerdere advertentiegroepen met veel zoekwoorden. Om snel zoekwoorden toe te voegen is het gebruik van spreadheets aan te raden. Maak bijvoorbeled in Excel een lijst met alle zoekwoorden die je wilt toevoegen, gecategoriseerd per campagne en advertentiegroep. Kopieer de lijst en klik in de editor op ´meerdere zoekwoorden toevoegen/bijwerken. Plak hierin je zoekwoorden en klik vervolgens op verwerken. Wil je zeker weten dat het goed gaat? Klik dan eerst even op ‘voorbeeld. Zo zie je of de zoekwoorden in de juiste campagne en advertentiegroep geplaatst worden.

n keyword checker, of keyword tool, is een handige tool die u kan helpen bij het vinden van de juiste keywords voor bijvoorbeeld de inhoud van uw website of een online advertentie. Wat deze tool doet is het meten van de volume van het woord. Het volume is het aantal mensen dat een zoekopdracht binnen een zoekmachine uitvoert met het woord. Het is ook mogelijk om het volume van meerdere woorden te vergelijken of om relevante zoektermen te vinden die wellicht een groter zoekvolume hebben.

 

Een bekende keyword checker is die van Google Adwords. Daarnaast bestaan er talloze andere (gratis) keyword checkers die u helpen bij het vinden van de juiste keywords. Het gebruik van juiste woorden mag niet onderschat worden als u beter gevonden wilt worden in zoekmachines. Wij kunnen u helpen bij het onderzoeken van de juiste keywords.

Certificeringen & Partners