Heb je moeite met blog onderwerpen verzinnen? Volg deze 5 tips!

Hoe goed u als schrijver of marketeer ook bent, op een bepaald ogenblik heeft u zoveel berichten geschreven dat u geen inspiratie voor nieuwe blog onderwerpen meer heeft. Wat is dan de beste oplossing? Gewoon de handdoek in de ring gooien en stoppen? Absoluut niet! Door gebruik te maken van onderstaande tips krijgt u meteen een geheel nieuwe lading ideeën die u kunt gebruiken voor uw blogberichten.

Tip 1: Stap weg van de computer

Veel bloggers denken dat de ideeën voor hun teksten moeten komen van het internet. Dat is niet het geval, in tegendeel. Bedenk bij uzelf bijvoorbeeld maar eens wat u de voorbije jaren  allemaal heeft meegemaakt en welke lessen u daaruit heeft getrokken. Veel mensen die bloggen over hun vakgebied kunnen het best hun eigen ervaringen delen. Het hoeft daarbij ook niet altijd om hele exclusieve tips te gaan, soms kan een oplossing voor een probleem vanuit een ander perspectief benaderen zorgen voor geheel nieuwe inzichten en die zult u graag met uw lezers willen delen!

Tip 2: Welke blog onderwerpen bevinden zich onder uw neus?

Interessante informatie of blog onderwerpen moeten niet altijd vergezocht zijn, in tegendeel. Vaak bevinden er zich enkele interessante onderwerpen vlak onder uw neus. Een handig hulpmiddel is wat dat betreft bijvoorbeeld het programma Quick Sprout (http://www.quicksprout.com). Ga naar deze URL en klik vervolgens op het social media tabblad. Door een zoekopdracht op deze manier uit te voeren krijgt u een report te zien waarin staat opgenomen welke pagina’s van de website het vaakst zijn gedeeld op social media. Het is zelfs mogelijk om de lijst te sorteren op basis van de populariteit van iedere pagina bij de grootste social media websites zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Dit levert u ongetwijfeld heel wat interessante informatie en topics op voor uw nieuwe blogberichten!

Tip 3: Maak gebruik van Buzzsumo

De meeste bloggers maken gebruik van de zoekmachine Google voor het vinden van inspiratie voor hun nieuwe teksten, maar wat zou u er van denken om eens gebruik te maken van de mogelijkheden die Buzzsumo te bieden heeft? Buzz wie? Buzzsumo! Deze zoekmachine maakt het mogelijk om een zin in te typen waarna het internet wordt afgezocht naar blogs die deze zin in hun berichten hebben opgenomen. De berichten die worden weergegeven worden vervolgens gerangschikt op basis van hun populariteit.

Hou bij het kiezen van nieuwe topics wel rekening met een aantal factoren. Zo is het niet verstandig om heel recente ideeën gewoon over te nemen. Zoekmachines houden er niet van wanneer een titel gewoon één op één wordt overgenomen en ook de inhoud logischerwijs deels hetzelfde is. Probeer daarom de titels altijd vanuit een originele invalshoek te bekijken. Alleen op die manier haalt u het meeste uit uw nieuwe blogberichten.

Tip 4: Verzeker uzelf van voldoende informatie voor blog onderwerpen

Het is niet omdat u een goed idee in uw hoofd heeft om een bericht over te schrijven dat u er daarom daadwerkelijk een blogbericht over kunt schrijven. Vooraleer een bericht te publiceren kan het dan ook geen kwaad om even een duidelijke structuur te hanteren waarin het artikel wordt opgesteld. In ieder geval zou u rekening moeten houden met de volgende aspecten:

Begin met een titel: Eenmaal u een titel heeft is het veel eenvoudiger om er een blogbericht rond te schrijven.
Inleiding: Dit onderdeel van het artikel bestaat uit twee of drie paragrafen die in grote lijnen moeten duidelijk maken waar het artikel in kwestie precies over gaat en welke informatie er exact wordt aangeboden.
Body: In de body worden de belangrijkste punten van het blog onderwerp opgenomen die u wenst aan te kaarten. Zorg ervoor dat u steeds voldoende punten heeft om hierin te bespreken.
Conclusie: Zorg altijd voor een goede afronding van uw blogbericht. Een blogbericht welke niet goed wordt afgesloten blijft vaak niet hangen bij de lezers.

Tip 5: Vraag en anticipeer op het blog onderwerp

De favoriete manier van bloggers om nieuwe blog onderwerpen te krijgen waarover ze kunnen schrijven is door te luisteren naar hun doelgroep. Het is omwille van deze reden zeer belangrijk om lezers van uw blog de mogelijkheid te bieden om een reactie op berichten na te laten. U zult er van schrikken hoeveel interessante informatie u op deze manier kunt verzamelen!

Conclusie

Indien u bovenstaande vijf tips volgt zorgt u er voor dat u altijd weer nieuwe ideeën zult hebben voor uw blog. Op deze manier kunt u zorgen voor een constante stroom aan nieuwe content waardoor uw bezoekers telkens weer een goede reden hebben om uw website opnieuw te bezoeken.

Ook zo enthousiast over dit artikel?
Deel deze blogpost op social media!