SEO en Twitter

No Comments

Twitter heeft bekend gemaakt dat het verschillende SEO vriendelijke aanpassingen heeft gemaakt aan haar platform waardoor haar hashtag-pagina’s aanzienlijk beter vindbaar zijn geworden. De eenvoudige aanpassingen blijken hun doel niet te hebben gemist, want inmiddels zou het sociale netwerk tien keer meer niet ingelogde bezoekers op de pagina’s in kwestie hebben geteld.

 

Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de recente Twitter Analyst Day. Het was Trevor O’Brien van Twitter die liet weten dat Twitter eerder dit jaar verschillende aanpassingen heeft gemaakt om de vindbaarheid van haar hashtag pagina’s in zoekmachines zoals Google en Bing te verbeteren. Het zou in totaal gaan om zomaar even 50.000 verschillende pagina’s.

Verbeterde_SEO_genereert_meer_bezoekers_voor_Twitter

De effectiviteit van SEO

De aanpassingen die Twitter heeft gemaakt en de resultaten die deze aanpassingen met zich meebrengen zorgen er voor dat de stelling dat SEO tegenwoordig niet meer zo efficiënt zou werken per direct wordt ontkracht. De bezoekersaantallen kenden inmiddels een stijging van gemiddeld 7.5 miljoen per maand naar zomaar even 75 miljoen per maand. Voor niet ingelogde gebruikers is er een speciale call-to-action op de pagina’s voorzien die ze aanmoedigt om een account bij Twitter te registreren. Daarnaast heeft Twitter ook bekend gemaakt de mogelijkheden te bekijken om deze pagina’s te commercialiseren.

 

Dat Twitter nu pas met de SEO aanpassingen komt roept toch de nodige vragen op, in het bijzonder omdat het sociale netwerk vroeger een overeenkomst had met Google. Die overeenkomst werd in 2011 echter stopgezet wat resulteerde in een terugval van de bezoekers uit de zoekgigant. Dat probleem lijkt nu in ieder geval definitief van de baan te zijn!

 

Deze nieuwe ontwikkelingen tonen maar weer aan dat het zeer nuttig is om hastags te gebruiken wanneer je Tweets de wereld in stuurt.

Over ons

We zijn een online marketing bureau met een sterke focus op het verbeteren van online rendement!

Kennis & Inspiratie

Wij delen onze marketing kennis graag met de hele wereld. Daarom stellen we regelmatig whitepapers beschikbaar over uiteenlopende onderwerpen en geven we nuttige hands-on tips!

 

Dit vindt je misschien ook leuk

Bekijk alle blog artikelen