Zoeken met emoji op bing

No Comments

Bing heeft haar zoekmachine voor de Engelse markten uitgebreid met een enigszins opvallende nieuwe mogelijkheid. De zoekmachine van Microsoft heeft bekend gemaakt dat het nu zoekopdrachten met behulp van een emoji ondersteunt. Het gebruik van emoticons op mobiele toestellen is bijna niet meer weg te denken. Iedereen ter wereld gebruik emoticons. Bing wil haar gebruikers de mogelijkheid om op dezelfde manier te zoeken. Zo kun je vanaf nu zoeken op je favoriete emoticon en zal bing je vertellen waar het voor staat.

zoeken_met_emoji_op_bing_1(1)

Interessanter is echter de mogelijkheid om een emoji te combineren met één of meerdere woorden. Misschien ben je bijvoorbeeld op zoek naar een taxi centrale in een specifieke stad. In dat geval kunt u bijvoorbeeld zoeken naar ” (emoji van taxi) Deventer“. Vervolgens zal de zoekmachine je een duidelijk beeld geven van taxi centrales in Deventer.

zoeken_met_emoji_op_bing_2

Tijdens een test bij verschillende zoekmachines werd duidelijk dat niet alleen Bing deze mogelijkheid reeds ondersteunt, maar ook Yahoo biedt (beperkte) zoekresultaten aan de hand van emoji’s die worden ingevoerd. Opvallend is dat zoekmachine Google geen concrete ondersteuning biedt voor emoji’s. De zoekmachine geeft soms wel gerelateerde zoekopdrachten aan de emoji.

 

Of het zoeken met behulp van emoji’s echt een meerwaarde kan bieden voor de gebruiker is natuurlijk nog maar de vraag. Feit is wel dat mensen die een zoekopdracht via hun smartphone of tablet invoeren vaak niet veel tijd hebben waardoor het gebruik van een emoji dan weer wel een interessante oplossing kan bieden.

Altijd al willen weten wat een emoji betekent? Ga dan op je smarpthone naar bing.com en pas je landinstellingen aan naar bijvoorbeeld de verenigde staten.

Over ons

We zijn een online marketing bureau met een sterke focus op het verbeteren van online rendement!

Kennis & Inspiratie

Wij delen onze marketing kennis graag met de hele wereld. Daarom stellen we regelmatig whitepapers beschikbaar over uiteenlopende onderwerpen en geven we nuttige hands-on tips!

 

Dit vindt je misschien ook leuk

Bekijk alle blog artikelen